Foto: Shutterstock
Tie, kas labprāt mielojas ar sulīgām ananasa šķēlēm, noteikti zina, cik ķēpīga ir mizošana, tāpēc ir gluži vai žēl ananasa pārpalikumus izmest. Kā izrādās, mizas nebūt nav jāizmet, tās var noderēt garda dzēriena pagatavošanai.

Tā kā pie ananasa mizām vēl palicis sulīgais mīkstums, tajās arī ir saglabājies augļa cukurs un ananasam raksturīgā garša, ko var izmantot dzēriena gatavošanā.

Liec katliņā visas ananasa mizas un atgriezumus, kas palikuši pāri (izņemot lapu daļu), pārlej ar ūdeni, pievieno kanēļa standziņas, dažas šķēles svaiga ingvera un liec sildīties uz plīts. Ja vēlies dzērienu saldāku, pievieno medu vai cukuru. Kā raksta portāls Food52.com, šādi dzēriens jāsilda uz vidēji lielas liesmas aptuveni 20 minūtes, tad noņem no uguns un atstāj ievilkties zem vāka uz tikpat ilgu laiku.

Pēc tam dzērienu var malkot siltu vai atdzesētā veidā ar ledus gabaliņiem. Pašu gatavotais ananasu dzēriens noteikti izkonkurēs jebkuru veikalā iegādāto ledus tēju vai limonādi, par to vari būt drošs.

Šo veselīgo dzērienu noteikti ikdienā var papildināt ar citronu šķēli un tam pievienot medu.

Tasty.lv iesaka – ja esi izgrebis ananasa mīkstumu no augļa pusītēm un ir palikušas divas laiviņām līdzīgas iedobes, izmanto tās kā desertu trauku. Pasniedz tajās augļu salātus, saldējumu, izkārto tur uzkodas vai izmanto kādu citu ēdienu pasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!