Kā pagatavot izcili gardus grieķu salātus, nepieļaujot muļķīgas kļūdas
Foto: Shutterstock

Kā dēvē ēdienu, kur kraukšķīgi gurķīši, koša paprika, sulīgi tomāti un filigrāni sagrieztas sīpolu ripiņas perfekti harmonē ar krēmīgu fetas sieru un olīvām? Šis ģeniāli vienkāršais garšu salikums Grieķijā tiek dēvēts par lauku salātiem (horjatiki – χωριάτικη σαλάτα), bet citur pasaulē zināms kā grieķu salāti. Diemžēl, daudzi krīt kārdinājumā pievienot šiem vienkāršajiem salātiem dažādas nevajadzīgas sastāvdaļas, kas ne vien neuzlabo to garšu, bet pat neatgriezeniski sabojā tos. Lasi tālāk un uzzini, kā izvairīties no iesācēju biežāk pieļautajām kļūdām.

Kā skaidro kulinārijas portāli "Coocook.me" un "Jedimdoma", par grieķu salātu rašanos klīst dažādas leģendas, bet to visu centrālais motīvs ir fakts, ka visas salātu sastāvdaļas ir vienkārši un Grieķijā katram pieejami produkti: dārzeņi, mīkstais siers, zaļumi, olīvas un olīveļļa.

Skaidrs, ka šis ēdiens, kā daudzi izcili kulinārijas vēstures lapās ierakstīti meistardarbi, radies ne jau augstmaņu pilīs, bet zemnieku būdiņās, jo tas nevar lepoties ar izmeklētām sastāvdaļām, īpaši izstrādātu receptūru vai smalku pasniegšanas veidu. Šie salāti nudien ir tik vienkārši, ka tos varētu pagatavot pat bērns, tomēr nenāks par ļaunu iegaumēt pāris padomus, kas padarīs tevi par īstu meistaru.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka