Vistas stilbiņi ir viena no pateicīgākajām vistas maltītēm – tos var ātri iemarinēt, cept uz pannas, grilēt, vārīt vai likt cepeškrāsnī, lai pēc tam veikli notiesātu. Lai padarītu ēšanu vēl interesantāku, stilbiņus var pagatavot kraukšķīgā kārtainās mīklas mētelītī. Tikai jāzina, kā! Ar vienkāršu padomu dalās "Bon Appetit".

Vispirms jāparūpējas, ka ir iemarinēti vistas stilbiņi. Tos izvēlies pēc savas gaumes. Lai maltīte nebūtu pliekana, pagatavo arī sildošu piedevu.

Gatavošanai vajadzēs:

  • 700 g kārtaino bezrauga mīklu;
  • Vistas stilbiņus;
  • Papriku;
  • 200 g vārītas pākšu pupiņas;
  • 100 g konservētu kukurūzu;
  • 100 g konservētas pupiņas;
  • 1 sakultu olu;
  • Čili piparus;
  • Sāli;
  • Eļļu cepšanai.

Pannā apcep sagrieztu papriku, pākšu pupiņas, kukurūzu dažas minūtes, lai sastāvdaļas tiktu izkarsētas. Beigās pievieno garšvielas. Pagatavotā piedeva noderēs pasniegšanai ar jau gatavajiem stilbiņiem vai pildīšanai mīklas mētelītī.

Gatavo vistas stilbiņu mētelīti: kārtaino mīklu atlaidina un izrullē. Uz tās kvadrātiņa uzliek nedaudz ar apceptos pākšaugus un tad uzsēdina vistas stilbiņu. Tam apvīsta apkārt mīklas sloksni, lai tā būtu cieši noslēgta. Tad apsmērē mīklu ar sakulto olu un liek stilbiņu cepamtraukā. Atkārto procesu, līdz visi vistas stilbiņu (mīkla pietiks 5 vai 6) savīstīti. Gatavos stilbiņus cep cepeškrāsnī 180°C apmēram 35 minūtes. Pasniedz, kamēr stilbiņi vēl silti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!