Foto: Shutterstock
Kurš gan nav vēlējies visam atmest ar roku, kad bļoda joprojām biezā slānī klāta ar mīklu vai rokas pēc mīcīšanas tik ļoti aplipušas, ka apsolāmies nākamreiz to darīt ar cimdiem. Lai neizvairītos no mīklas gatavošanas pašiem tikai netīrības pēc, sniedzam noderīgus padomus, kā viegli nomazgāt traukus un rokas šādās reizēs.

Pavisam nesen Tasty.lv viesojās kādā picērijā, kur meistars atklāja perfektas picas cepšanas noslēpumus, taču pavārs atklāja arī vērtīgu ieteikumu, kā pēc mīklas gatavošanas nomazgāt rokas. Ja mīkla mīcīta ar rokām, tad neizbēgami rokas paliks mīklas pikučiem klātas, ko ar ūdeni nemaz tik viegli nenomazgāt, un to arī necenšas ierosināt picu meistars. Labākā metode ir roku ieberzēšana ar miltiem. Ieber saujā miltus un tad berzē tos rokās, līdz veidojas drupačas un tās noberžas no plaukstām. Turpini tādā veidā berzēt rokas, līdz visa mīkla nodrupusi. Šo pašu metodi var izmantot arī trauku mazgāšanai, bet, ja negribas izšķiedēt miltus, izmanto ūdeni, bet arī šeit ir dažas nianses!

Visbiežāk bļodas un traukus, kur gatavota mīkla, iepildām ar karstu ūdeni un ziepjūdeni, tādā veidā cenšoties izmērcēt un nomazgāt mīklu, taču karsts ūdens šajā ziņā noteikti nav vēlams. Karstais ūdens nevis palīdzēs nomazgāt mīklu, bet padarīs to vēl ķepīgāku un grūtāk nomazgājamu, tāpēc aizmirsti par šo metodi!

Vislabāk traukus vispirms censties nokasīt no mīklas paliekām ar kādu lāpstiņu vai karoti. Konditorejā ir speciālas plastmasas špaktelītes krēma līdzināšanai, ar to ļoti labi varēs nokasīt mīklu gan no rokām, gan traukiem.

Kad lielākais daudzums mīklas noņemts, iepildi traukā vēsu ziepjūdeni un atstāj mērcēties uz desmit minūtēm. Pēc mērcēšanas ar kādu abrazīvāku švammi nomazgā mīklas paliekas, līdz trauks pavisam tīrs. Beigās, kad trauks jau gandrīz tīrs, to var izmazgāt ar karstu ūdeni, taču noteikti nelej to jau sākumā.

Trauku mazgāšanai noderēs nevis mīksta lupatiņa, kas salips ar mīklu, bet gan abrazīvāka švamme, kas neļaus tik ļoti saķept mīklai šķiedrās. Ja rokas nav laika bārstīt ar miltiem, tad mazgā tās zem vēsas ūdens strūklas un tikai pēc brīža izmanto ziepes, sākumā centies lielumu nomazgāt ar ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!