Foto: Shutterstock
Tie, kas kaut reizi būs metuši skepsi pie malas un centušies saldējumu pagatavot paši, zinās teikt, ka tas nav salīdzināms ar veikalā pirktajiem. Krēmīgs vaniļas saldējums, atsvaidzinošs jogurta vai atspirdzinošs ogu sorbets – pagatavot var jebkuru no tiem, taču kā tos saldētavā uzglabāt, ja vien to neapēd uzreiz vienā piegājienā?

Saldējuma gatavošana mājas apstākļos nudien nav liela māksla. Pat tad, ja mājās nav speciālā saldējuma mašīna, izdosies pagatavot krēmīgu saldējumu bez kristāla graudiņiem, ja ņemsi vērā šos padomus. Pagatavo saldējumu tā vairāk un noglabā saldētavā, lai īstajās dienās pamielotos ar pašgatavoto kārumu.

Ja veikalā iegādātais saldējums jau fasēts pienācīgā iesaiņojumā, kas aukstumā neplīst, saldējumam kūstot, nebojājas un ir viegls, parocīgs, tad gatavojot mājās, ne vienmēr pa rokai ir šādi trauki. Kādas alternatīvas? Ja zini, ka saldējumu gatavosi bieži, tad saglabā iepakojumus, piemēram, plastmasas kārbas, spainīšus, kastītes, kur bijuši cepumi u.c. trauki. Saldējuma uzglabāšanai visai labi derēs plastmasas kārbas produktu saldēšanai. Arī parastās pusdienu kārbas var noderēt, taču jāņem vērā, ka kontrastu dēļ plastmasa (ja nav paredzēta saldēšanai) var plaisāt aukstumā.

Ja nekas no iepriekš minētā nav pieejams, pavisam iespējams kaut kur tumšajos plauktos neizmantotas glabājas metāliskas cepšanas formas. Tā var būt kēksa, maizes, kūkas cepšanas forma, bet raugies tādu, kas arī ietilptu saldētavā un nebūtu pārāk sekla. ''The Kitchen'' šajā sakarā iesaka likt lietā kēksu formas – tilpums un forma ir gana ērta arī saldējuma masas saldēšanai. Taču, kas būtiski – lai formu nesabojātu un saldējums neuzņemtu dīvainu piegaršu, ieklāj pirms tam tajā cepamo papīru, vaska papīru vai pārtikas plēvi.

Trauki, kādos saldējuma masu nevajadzētu liet un pēc tam saldēt, ir stikls, ļoti plāna plastmasa, kas var plaisāt, un arī maisiņi nebūs tie labākie funkcijas pildītāji. Nekādā gadījumā neliec saldētavā trauku no saldējuma mašīnas, kurā masa saldēta, jo to nedrīkst saskrāpēt, un ar karoti grebot sasalušo masu, to visai viegli var aizskart, iesaka ''Tasty''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!