Foto: Shutterstock

Tā kā Lieldienas tuvojas straujiem auļiem, jādomā ne vien par olu krāsošanu un pashas gatavošanu. Vērts mazākos svētku svinētājus iepriecināt ar kādu interesantu gardumu. Viens no tiem – gardas un ļoti kraukšķīgas šokolādes ligzdiņas, kurās iesēdināt nelielas oliņas-konfektes. Šo našķi itin viegli var pagatavot mājās!

Viss, kas vajadzīgs ligzdiņu pagatavošanai – parastās kukurūzas brokastu pārslas un šokolāde. Tāpat sagatavo darba piederumus – katliņu un karstumizturīgu bļodiņu, kur šokolādi izkausēt, lielu bļodu, kur sajaukt kukurūzas pārslas, kā arī 12 papīra mazo kēksiņu formiņas, kur ligzdiņas ielikt.

Nepieciešamie produkti:

  • 220 g šokolāde;
  • 100 g kukurūzas pārslas;
  • 50 g sviests;
  • konfektes, kas izskatās pēc oliņām.

Vispirms izkausē šokolādi karstā ūdens peldē. Katliņā uzvāra ūdeni un tam virsū uzliek bļodu. Bļodā saber gabaliņos sadalītu šokolādi un sviestu. Maisot šokolādi kausē, līdz tā izkususi un viendabīga. Tad nedaudz atdzesē, lai masa nebūtu pārāk karsta.

Paralēli lielā bļodā saber kukurūzas pārslas. Kad šokolāde padzisusi, to pārlej pārslām un ar karoti sparīgi apmaisa, lai abas sastāvdaļas kārtīgi sajauktos. Pēc tam ar karoti sadala visu masu starp 12 papīra formiņām un izveido ligzdiņas ar iedobēm. Formiņas ar kukurūzas pārslu un šokolādes ligzdiņām liek ledusskapī, lai tās ātrāk sastingtu.

Gatavās ligzdiņas pēc tam izņem no ledusskapja. Tās var atstāt formiņā, taču labāk izskatīsies, ja būs izņemtas. Ligzdiņas saliek uz šķīvja un katrā ligzdiņā iesēdina divas līdz trīs oliņu konfektes (vairāk, ja konfektes ir nelielas). Un viss, darbiņš paveikts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!