Foto: Shutterstock

Ak, burvīgais melleņu laiks, kad zili nosmērētām lūpām nogaršot no meža atnestās vai tirgū nopirktās ogas. Mellenes, protams, var apēst uzreiz, vai sabērt maisiņos un sasaldēt, lai noķertu vasaras garšu arī rudenī vai ziemā. Taču visērtākais veids ir tās uzglabāt ledusskapī – bet kā to izdarīt pareizi?

Virtuvē, vēsumā un nemazgātas mellenes var nostāvēt aptuveni divas līdz trīs dienas. Sasaldētas tās ledusskapja saldētavas nodalījumā var uzglabāt pat astoņus mēnešus. Bet, pats svarīgākais, prasmīgi novietotas, tās ledusskapī var uzglabāt pat līdz 10 dienām, ja ievēro dažus būtiskus knifus.

Viens no melleņu uzglabāšanas veidiem ir šāds: mellenes nomazgā, notīra un izlasa saspiedušās un sabojātās ogas. Veselās ogas nosusina. Ņem plastmasas uzglabāšanas trauciņu, ieklāj tajā uz pusēm pārlocītu papīra dvieli, bet tam pa virsu izkārto gardās ogas tā, lai tās nebūtu kaudzītē. Trauciņam vāku neuzliek pilnībā, bet atstāj nelielu šķirbiņu, lai cirkulētu gaiss un mitrums neuzkrātos.

Vēl viens paņēmiens – sausas, nemazgātas mellenes saber cieši noslēgtā plastmasas vai stikla trauciņā. Visērtāk mellenes būs sabērt stikla burkā ar vāciņu. Šādi uzglabātas ogas ledusskapī var nostāvēt pat līdz divām nedēļām, ja tās pirms iebēršanas burciņā bijušas svaigi lasītas.

Tagad, kad zini, ka mellenes vismaz divas nedēļas turēsies ledusskapī, pagatavo kādu no gardajām Tasty.lv receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!