Foto: Shutterstock
Sulīgs un mutē kūstošs tvaicēts vai cepts lasis ir nemainīgi gards un vienkārši pagatavojams - lieliska un veselīga alternatīva smagajiem gaļas ēdieniem. Ar piedevām gan viss nav tik vienkārši, jo lielākoties grēkojam, baidoties izmēģināt ko jaunu, tādēļ nemainīgi pasniedzam šo cēlo zivi ar tvaicētiem rīsiem vai, labākajā gadījumā, ar dārzeņu salātiem.

Pavasaris ir īstais laiks, kad ieviest ēdienkartē jaunus produktus un iespaidus, tādēļ apkopojām 10 mazāk ierastas garšu kombinācijas, ko noteikti ir vērts izmēģināt.

Spinātu salāti ar jogurta mērci

Foto: Shutterstock

Svaigi salāti, kas piemēroti karstai vasaras dienai

Lasīt vairāk

Zaļumos sutināts lasis

Foto: Shutterstock

Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

Lasīt vairāk

Citronu tabulē - arābu salāti ar svaigiem dārzeņiem

Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu, ko darām arī mēs šajā receptē.

Lasīt vairāk

Zaļumos cepta laša fileja ar pastinaku biezeni

Lielisks laša ēdiens ar bagātīgām garšas niansēm, ko sniedz zaļumi un fenhelis, pasniegts ar maigu pastinaku biezeni un sviestā ceptām dārza veltēm – tas garšo labāk, nekā varētu iedomāties!

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti burkāni ar kumīnu

Foto: Vida Press

Gatavojoties gavēnim, meklējam veselīgas un gardas receptes, kā no sezonā pieejamajiem dārzeņiem pagatavot aromātiskas un interesantas maltītes. Šie cepeškrāsnī ceptie burkāni ar kumīnu būs laba piedeva kādam pamatēdienam. Garšas dažādošanai var pievienot pāris ēdamkarotes grauzdētu mandeļu skaidiņu vai ķirbju sēklas, bet punktu uz "i" uzliks jogurta mērce ar ķiplociņu un citronu.

Lasīt vairāk

Cepta zivs ar saldajiem kartupeļiem

Neparasta (bet ļoti garda!) kombinācija ar zivi un saldajiem kartupeļiem. Garšu buķeti atsvaidzina citrons, zaļumi un vienkāršie salāti.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu sacepums ar sieru un tomātiem

Foto: Shutterstock

Saldie kartupeļi, saukti par sirdstriekas ēdienu - traki garšīgi, bet arī nežēlīgi sātīgi.

Lasīt vairāk

Svaigie sparģeļu salāti

Foto: Publicitātes foto

Vienkāršas un veselīgas pusdienas, kas patīkami atsvaidzinās ierasto ēdienkarti.

Lasīt vairāk

Laša fileja ar pērļu kuskusu, apelsīna un dzērveņu mērci un svaigiem cukini salātiem

Kristīgajās tradīcijās Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Gavēņa laikam īpašu recepti - laša fileju ar pērļu kuskusu, apelsīna un dzērveņu mērci - iesaka restorāns "Tex Mex".

Lasīt vairāk

Siltie kāpostu salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptrus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!