Foto: Privātā arhīva foto
Tev šķiet, ka kliņģera gatavošana līdzinās neiespējamai misijai un ir pa spēkam vien pieredzējušiem konditoriem? Mēs uzdrīkstamies lauzt šo mītu, apgalvojot, ka pagatavot gardu kliņģeri ar sulīgu pildījumu var katrs. Panākumu atslēga ir veikalā nopērkamā rauga mīkla un pareiza gatavošanas tehnoloģija, ko mūsu lasītāja Baiba Šteina atklāj soli pa solim.

No veikala pārnesto rauga mīklu (mīklas daudzumu piemēro savas krāsns izmēriem) liek uz miltiem pārkaisītas virsmas un izrullē taisnstūra formā.

Ar asu nazi sadala mīklas taisnstūri trīs garās loksnēs.

Katras loksnes vidū liek izvēlēto pildījumu. Šajā gadījumā tika izvēlēts veikalā nopērkamais karameļu krēms, bet tas var būt arī vārīts iebiezinātais piens, iepriekš uzbriedināti žāvēti augļi, marmelāde, zemesriekstu sviests, riekstu krēms, krēmsiers u.tt. Ja vēlies gatavot sāļo kliņģeri, tad arī te ir plašas iespējas izpausties radošumā, pildījumam izmantojot dažādus sierus, kūpinājumus, dārzeņus, garšaugus, konservējumus un citus sāļos labumus dažādās kombinācijās.

Tad katru mīklas loksni, griežot ap savu asi, savirpina, iekšā noslēpjot pildījumu.

Savirpinātās mīklas loksnes sapin bizē.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Liek mīklas "bizi" uz plāts, veido kliņģera formu un liek siltā vietā, lai mīkla nedaudz uzbriest, līdz uzsilst krāsns.

Pa to laiku gatavo drupačas, 120 g miltu saberžot ar 100 g cukura un 100 g sviesta.

Pārziež kliņģeri ar viegli sakultu olu, pārkaisa ar mīklas drupačām un liek cepties aptuveni 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!