Foto: Shutterstock

Vafeļu panna ir tas virtuves rīks, kuru, iespējams, neizmantojam tik bieži, kā bija iecerēts, to pērkot. Ja iegādes brīdī sev apsolām, ka katru nedēļas nogali taps beļģu vafeles, tad nereti (bravo tiem, kuri tiešām izmanto regulāri) to izmantojam vien pirmās pāris nedēļas, un pēc tam ļaujam tai "atpūsties" virtuves skapītī, par tās eksistenci atceroties vien tad, kad laiks notraukt putekļus. Lai vafeļu panna neskumtu bezdarbībā, tā ir jāliek lietā – ne vien cepot beļģu vafeles, bet arī pagatavojot pusdienu un vakariņu maltītes.

Runājot par brokastīm, vafeļu pannā var pagatavot tik vienkāršu lietu kā omlete. Nepieciešams vien sakult olas, pievienot garšvielas un dārzeņus, un vafeļu pannā iekšā. Burvīgākais ir tas, ka omlete vienmērīgi izcepsies no abām pusēm un būs viegli kraukšķīga no ārpuses. Karstajai omletei pa virsu uzkaisa sarīvētu sieru, uzber kādu sauju sagrieztu tomātu, un brokastis gatavas.

Vafeļu pannā pagatavot var pat picu – pagatavo tās mīklu kā ierasts un cep pannā. Kad mīkla teju, teju apcepta, uzsmērē tai tomātu mērci, uzkaisa sieru un uzliek gaļas šķēlītes. Pēc tam aizver vafeļu pannas vāku un vaktē, kamēr pica gatava. Vafeļu pannā var pagatavot teju jebkuru ēdienu, kuram ir mīklas konsistence – burkānkūku, brūnīšus un pat saplacinātus virtuļus.

Panna būs arī lielisks rīks, kurā gatavot pildītās, sātīgās sviestmaizes gadījumā, ja mājās nav speciālā elektriskā grila. Panini maizes var viegli pagatavot pats, starp čabatas maizes šķēlēm liekot visu, ko sirds kāro.

Pirms gatavošanas vafeļpannā gan jāatceras, ka tā pirms tam ir jāietauko – ar sviestu vai augu eļļu. Bet pēc lietošanas to rūpīgi izslauka ar papīra dvieli vai mitru lupatiņu.

Bet, ja pie sirds iet tikai klasiskās saldās vafeles, smelies iedvesmu no Tasty.lv receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!