Foto: Shutterstock
Vēl viens gards veids, kā sagatavot kartupeļus - fritētas kartupeļu bumbiņas jeb kroketītes. Tās var pasniegt kā uzkodu ar salātiem vai kā piedevu gaļas ēdienam. Turklāt tas ir ļoti vienkārši.

Vispirms novāra kartupeļus ar visu mizu, pēc apmēram 30 minūtēm tiem vajadzētu būt mīkstiem un piemērotiem kartupeļu mīklas gatavošanai. Kartupeļus nokāš un ļauj tiem atdzist.

Bļodā liek nomizotus, mazākos gabalos sadalītus kartupeļus, pievieno mīkstu, istabas temperatūrā sasildītu sviestu (100 g uz diviem lieliem kartupeļiem), šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus.

Kartupeļus saspaida ar dakšiņu un samaisa kopā ar sviestu. Pēc tam pievieno olu dzeltenumus (uz 2 lieliem kartupeļiem 2 olu dzeltenumi). Vēlreiz saspaida ar dakšiņu un labi samaisa. Kartupeļu mīklas bļodu apsedz un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, var atstāt arī pa nakti.

Vienā šķīvī ieber miltus, otrā sakuļ olu ar šķipsnu sāls, trešā šķīvī ieber rīvmaizi. Ar tējkaroti nokniebj kartupeļu mīklu un saveļ bumbiņā, līdzīgi kā frikadeles. Bumbiņu apvārta miltos, pēc tam olā un beigās apvārta rīvmaizē.

Kad kartupeļu mīkla savelta bumbiņās, lej katliņā rafinētu eļļu un liek karsēties. Kad eļļa sakarsusi, pa porcijām kartupeļu bumbiņas liek karstā eļļā un vāra gatavas. Uzmanību! Nesakarsē eļļu pārāk karstu, tad bumbiņas apdegs. Izceptās bumbiņas liek uz papīra dvieļa nosusināties. No 2 palieliem kartupeļiem sanāks apmēram 20 bumbiņas.

Noskaties video, cik vienkārši ir pagatavot kartupeļu bumbiņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!