Foto: Shutterstock

Pavisam viegli pagatavojama, garšīga un nebūt ne trekna siera kūka, Tas viss vienā gardā desertā, kuru pagatavot vien no trim sastāvdaļām – olām, svaigā siera un baltās šokolādes. Rezultātā sanāks īpaši gaisīga suflē kūka japāņu gaumē.

Kā redzams video, šai siera kūkai nepieciešamas trīs olas, 120g baltā šokolāde un 120g svaigais siers. Vispirms atdala olu baltumus no dzeltenumiem – baltumus liek lielā bļodā, bet dzeltenumus mazākā. Olu baltumus liek ledusskapī un ļauj tiem nosēsties. Tikmēr cepeškrāsni uzkarsē līdz 170oC.

Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Izkusušajai šokolādei pievieno svaigo sieru, un sastāvdaļas samaisa. Pievieno siera un šokolādes masai olu dzeltenumus. Pēc tam masai pakāpeniski pievieno olu baltuma putas, un iecilā tās iekšā.

No cepamā papīra izgriež apli un garu taisnstūri, lai izveidotu suflē formu. Taisnstūra sloksni iesmērē ar eļļu, lai kūkas masa pie tās nepieliptu. Precīzāk tas redzams video – pēc tam papīra veidnē lej mīklas masu, un trauku ar to viegli pasit pret galda pamatni, lai kūkā neveidotos gaisa burbulīši.

Cepšanas ilgums gan ir nedaudz sarežģītāks, jo suflē siera kūka jācep trīs dažādās temperatūrās. 15 minūtes to cep 170oC, pēc tam 15 minūtes 160oC, bet beigās izslēdz cepeškrāsni un ļauj cepties kūkai vēl 15 minūtes dziestošajā cepeškrāsnī. Tas pats attiecas arī uz suflē cepšanas trauku – stikla formu liek lielajā cepamajā pannā, kurā ieliets ūdens. Gatavo siera kūku apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!