Foto: Shutterstock
Suflē uzkodas - gan sāļās, gan saldās - ir neticami gaisīgas un vieglas. Tās nevilšus kļūst par mielasta vienu no galvenajiem akcentiem, jo, pasniedzot suflē, nepieciešama visu ēdāju uzmanība un burvīgā nieciņa baudīšana bez kavēšanās. Citādi mazais brīnums atdziestot sašļuks un izgaisīs.

To gatavot nav grūti, patiesībā, samērā viegli. Turklāt ikvienu suflē daļēji var sagatavot jau vairākas stundas pirms tā cepšanas un viesu ierašanās. Tādēļ šis ir samērā ērts ēdiens saimniecei. Ja kāds suflē sašļūk un netiek apēsts, tas vienalga ir garšīgs arī nākamajā dienā, jo zaudējis vien savu kārdinošo vizuālo tēlu, garša nepasliktinās!

Suflē vienmēr ir neliela izrāde. Mājas viesībās viesi kļūst par līdzdalībniekiem un skatītājiem, kamēr saputo olbaltumu, mīklu ielej formiņās, ieliek karstā krāsnī un 10 minūtes visi kopīgi gaida suflē karalisko uznācienu.

Piedāvājam 10 gaisīgo brīnumu idejas. Ikviens suflē noteikti pievērsīs sev uzmanību un liks par sevi runāt.

Klasiskais šokolādes suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ikvienu svētku galdu izrotās šokolādes deserta suflē. Tas ir ļoti maigs un gaisīgs, to ir vieglāk izcept nekā pasniegt. Ēdājiem jābūt ļoti disciplinētiem un līdzko suflē ir galdā, tas ir jāēd, jo tam atdziestot, tas saplok.

Lasīt vairāk

Dzērveņu deserta suflē

Foto: Shutterstock

Maigs, gaisīgs un netverams. Pasniedzams uzreiz, tiklīdz izņemts no krāsns. Tādēļ visu ēdāju uzmanībai ir jābūt veltītai suflē. Nekādas runas vairs! Suflē var pasniegt ar sakultu putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Klasiskais siera suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un smalka uzkoda īpašām vakariņām un nelielām viesībām.

Lasīt vairāk

Greipfrūtu suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo suflē pasniedz kā desertu. Kā jau jebkuru suflē, to cep īsi pirms pasniegšanas. Šajā mirklī visa māja jauki smaržos un kārdinās ēdājus.

Lasīt vairāk

Kūpināta laša un diļļu suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viegli pikants kūpināta laša un diļļu suflē, vienlaikus tik maigs un gaisīgs, tik atbilstošs īpašiem gadījumiem. Šo suflē cep divas reizes, tādēļ tas ir ideāli piemērots, lai to sagatavotu jau laikus un pirms pasniegšanas uzceptu otro reizi, pasniedzot karstu.

Lasīt vairāk

Šokolādes un biezpiena suflē kūka

Foto: Shutterstock

Tik gaisīga, tik netverama ir biezpiena un šokolādes suflē kūka. Biezpienam jābūt ļoti maigam, bez graudiem. Tā vietā var izmantot arī krēmsieru, tad iegūsi siera kūkas konsistenci. Šokolāde var būt gan tumšā, gan piena, gan baltā. Tā kā mīklai netiek pievienots cukurs, izvēlies to šokolādi, kura tev labāk garšo. Dotais daudzums piemērots kūkai apmēram 20 cmentimetru diametrā.

Lasīt vairāk

Lāceņu ievārījuma suflē

Foto: Shutterstock

Neticami gaisīgais, smaržīgais un garšīgais suflē ir brīnišķīgs deserts īpašā vakarā. Lai arī suflē ir jāpasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, to var sagatavot vismaz 3 stundas pirms cepšanas līdz solim, kad mīklai tiek piejaukti olu baltumi. Kad tuvojas brīdis galdā celt suflē, sakarsē krāsni, sakuļ olbaltumus, pabeidz sajaukt mīklu un cep desertu gatavu.

Lasīt vairāk

Gaisīgais siera suflē

Foto: Shutterstock

Ļoti garda, gaisīga un īpaša uzkoda. To izcept nav grūti, "visgrūtākais" to pasniegt pirms suflē ir ieslīdējis atpakaļ savā formiņā. Siera suflē ir jāpasniedz karsts, uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.

Lasīt vairāk

Apelsīnu un konjaka suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošs apelsīnu suflē ar nelielu odziņu – konjaku – lieliskam vakariņu noslēgumam. Konjaks piešķirs suflē izteiktu aromātu, turklāt rūgtenā garša katrā kumosā kontrastēs ar svaigo citrusaugli. Sasildīs ikvienu, jo jābauda uzreiz pēc pagatavošanas.

Lasīt vairāk

Šokolādes suflē ar balzama liķiera 'Šarlote' vaniļas mērci

Suflē ir franču izcelsmes vārds, kura nozīme ir "uzpūsts uz augšu", kas pilnībā atbilst desertam, - tas eleganti paceļas virs trauciņa malām. Suflē ir neilgu laiku krāsnī cepts deserts, kas savu gaisīgumu iegūst, masā iejaucot saputotus olu baltumus. Svarīgi ir desertu nepārcept, lai tas iekšpusē saglabātos krēmīgs. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante, "Caramelle.lv.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!