Foto: Shutterstock
Droši var apgalvot, ka risoto ir ēdiens, kurš iemācīs mīlēt rīsus pat kaismīgākajiem kartupeļu ēdājiem. Tas ir demokrātisks un pieļauj teju nebeidzamas improvizācijas iespējas. Ja nav vīna- izmanto tikai buljonu, nebūs grēks, ja arī speciālos risoto rīsus aizstāsi ar tiem, kas ir tavos krājumos, kaut īsteni gardēži apgalvo, ka tikai arborio rīsi nodrošina risoto raksturīgo krēmīgi kraukšķīgo struktūru. Lēmumu par risoto gatavību izlemj katrs pavārs pēc saviem ieskatiem: oficiāli rīsiem jābūt vēl drusku stingriem, bet galvenais, lai ēdiens nav sauss, bet gan valgs un plūstošs. Bet tagad gan labāk no runām ķeries pie darbiem un pagatavo kādu no mūsu piedāvātajām receptēm. Tev noteikti izdosies!

Risotto milāniešu gaumē

Foto: Shutterstock
Gardais risoto milāniešu gaumē.

Lasīt vairāk

Brokastu risoto ar bekonu

Brīvdienas klāt! Lai pietiktu spēka visiem nedēļas nogales priekiem, iesaku nobaudīt šo brokastu risoto - krēmīgus rīsus ar bekonu, bez čaumalas vārītu olu un artišokiem.

Lasīt vairāk

Risoto ar sviesta ķirbi un papriku

Foto: Shutterstock
Ja meklē idejas, kā dažādot ēdienkarti, iekļaujot tajā arī ogu karali - ķirbi, izmēģini šo risoto recepti! Vien pieci pārtikas produkti un 30 minūtes pie plīts - un izcilas vakariņas vai pusdienas gatavas!

Lasīt vairāk

Sēņu risoto

Foto: Vida Press
Brīnišķīgi krēmīgs, turklāt vienkārši pagatavojams tradicionālais itāļu ēdiens. No brīža, kad rīsiem pievienosi pirmo buljona porciju, līdz gatavam risoto paies vien 20 minūtes! Ja pa rokai nav baraviku, droši vari tās aizstāt ar citām sēnēm, kas pirms ēšanas nav jāvāra, - gailenēm, šampinjoniem, bekām!

Lasīt vairāk

Krēmīgs citronu risoto

Foto: Shutterstock
Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.

Lasīt vairāk

Garneļu risoto

Foto: Shutterstock
Garneļu risoto - gardēžu maltītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!