Foto: Publicitātes foto
Sena paraža vēsta, ka Ziemassvētku galdam ir jābūt bagātīgi klātam – mielastam jāsastāv no septiņiem vai pat deviņiem ēdieniem. Daudzos gadījums centieni ievērot šo tradīciju nozīmē neskaitāmas virtuvē pavadītas stundas un pamatīgu nogurumu.

"Bonduelle" svētkos nāk palīgā, piedāvājot produktus, kas atvieglos gatavošanu, kā arī idejas jūsu svētku mielastam – garšīgu, dažādām gaumēm atbilstošu ēdienu receptes. Turklāt šo ēdienu pagatavošana nav sarežģīta un neprasa ilgu laiku, tādējādi nepadarot svētkus par gatavošanas maratonu, bet ļaujot laiku veltīt pašai svinēšanai.

Sadarbībā ar:

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Makaroni Tagliatelle ar vistu un dārzeņiem

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

400 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle French mix"
600 g makaronu Tagliatelle
200 g vistas
250 ml saldā krējuma
5 g bazilika
Sāls, pēc garšas
Melnie pipari, pēc garšas

Pagatavošana:

Sagriež vistu gabaliņos un pievieno garšvielas. Cep vistu, līdz tā ir gatava. Pievieno dārzeņus un garšvielas, pēc tam saldo krējumu. Turpina karsēt līdz sāk vārīties. Pievieno izvārītus makaronus un baziliku. Bauda ēdienu, papildinot ar rīvētu cieto sieru.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Panēts kazas siers ar piedevām

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

400 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle California Mix"
400 g kazas siera
30 g cietes
2 olas
300 g rīvmaizes
15 g sviesta
100 g galda bietes
1 g rozmarīna
1 citrons
Sāls, pēc garšas
200 g eļļas

Pagatavošana:

Sagriež sieru četrās biezās šķēlēs. Sakuļ olas. Sieru apviļā rīvmaizē, iemērc olās, atkal rīvmaizē. Atkārto to divas reizes. Liek uz pannas cepties līdz tas kļūst zeltains (aptuveni 2-3 minūtes). Izvāra bieti, kurai pievienots citrons un rozmarīns. Kad tā ir izvārījusies, nolej ūdeni, samīca biezputrā, pievienojot eļļu un sāli. Dārzeņu maisījumu cep sviestā.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Tvaicēts lasis ar dārzeņiem

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

900 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle French mix"
500 g laša filejas
Sāls, pēc garšas
Melnie pipari, pēc garšas
1 citrons
25 g sviesta
10 g garšaugu

Pagatavošana:

Katlā uzvāra ūdeni. Virs tā novieto sietu. Sietā liek dārzeņus, tiem pa virsu – lasi, kuram uzspiež citrona sulu. 10 minūtes tvaicē, pēc tam uz zivs uzliek sviestu un garšaugus, turpina tvaicēt līdz sviests izkusis. Pasniedz ar tartara mērci vai kādu citu mērci, pēc izvēles.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Vistas sautējums itāļu gaumē

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

600 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle Italian mix"
250 g vistas filejas
10 g garšvielas vistai
100 g eļļas
5 bazilika lapiņas
100 g tomātu mērces
100 ml ūdens

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež tievās strēmelītēs un pievieno garšvielas. Liek uz pannas cepties, līdz iztvaikojis viss ūdens. Pievieno dārzeņus un turpina cept. Pārlej ar tomātu mērci un ūdeni. Pieber sasmalcinātu baziliku. Vāra sautējumu uz lēnas uguns, līdz tas ir sabiezējis (aptuveni 10 minūtes). Bauda kopā ar piedevām pēc izvēles.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Siltie griķu salāti

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

200 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle Italian mix"
500 g griķu
50 g sviesta
50 g fetas siera
1 l ūdens
Sāls, pēc garšas
Melnie pipari, pēc garšas

Pagatavošana:

Dārzeņus apcep sviestā, pieber sāli un piparus. Iemaisa dārzeņos griķus, aplej ar pus litru ūdens un uzvāra. Turpina vārīt, ik pa laikam pievienojot ūdeni, līdz griķi ir gatavi. Tad pievieno kubiņos sagrieztu fetas sieru un visu samaisa.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Makaroni Fusilli ar dārzeņu maisījumu 'Bonduelle French mix'

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas (4 personām):

300 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle French mix"
600 g novārītu makaronu Fusilli
50 g rīvēta parmezāna siera
Sasmalcināti pētersīļi
Sāls, pēc garšas
Melnie pipari, pēc garšas

Pagatavošana:

Samaisa jau izvārītos makaronus ar saldētajiem dārzeņiem un uzvāra. Pieber sāli un piparus, garnē ar pētersīļiem un Parmezāna sieru.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Makaroni Penne ar pesto un dārzeņiem

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas (4 personām):

200 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle Italian mix"
120 g Bonduelle brokoļu
350 g makaroni Penne
1 vai 2 anšovu filejas
80 ml olīveļļas
1 ķiploka daiviņa
70 g rīvēta parmezāna siera
5-7 lapiņas svaiga bazilika
6 ķiršu tomāti
Sāls, pēc garšas
Melnie pipari, pēc garšas

Pagatavošana:

Izvāra brokoļus un samaļ kopā ar ķiploku, parmezānu, anšoviem, baziliku un olīveļļu. Uz pannas izcep dārzeņu maisījumu. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus un vēl nedaudz pacep. Samaisa ar brokoļu pesto. Pievieno novārītus makaronus un, viegli maisot, uzkarsē. Pievieno sāli un piparus.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Cepta forele ar dārzeņiem un kuskusa risoto

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas (4 personām):

60 g Bonduelle zaļo zirnīšu
60 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle California mix"
600 g foreles
400 g kuskusa
30 g šalotes sīpolu
150 g sviesta
500 ml dārzeņu buljona
300 ml zivs buljona
150 ml sausa baltvīna
80 g rīvēta parmezāna siera
Svaiga piparmētra
Svaigs oregano
Svaigi pētersīļi
3 vai 4 citroni
60 ml eļļas
3 daiviņas ķiploka
Sāls
Melnie pipari
Baltie pipari

Pagatavošana:

Kuskusa risoto pagatavošana: sasmalcina šalotes sīpolus kubiņos, viegli apcep sviestā. Uzlej nedaudz baltvīnu un ļauj tam iztvaikot. Pēc tam pievieno jau pagatavotu kuskusu, zaļos zirnīšus un dārzeņu maisījumu "Bonduelle California mix". Tad lēni pielej buljonu un ļauj tam uzvārīties. Pēc tam pievieno sviestu, sarīvētu parmezānu, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.

Foreles pagatavošana: ņem notīrītu zivs fileju, pievieno svaigos garšaugus un izspiestu ķiploku. Pagatavo marinādi, sajaucot baltvīnu, citronu sulu un eļļu. Pārlej to zivij un atstāj uz 6 stundām ledusskapī. Pēc tam zivi ņem ārā no pāri palikušās marinādes, apber ar sāli un pipariem, nedaudz apbārsta ar miltiem un cep, līdz tā kļūst zeltaina.

Mērces pagatavošana: kad zivs ir izcepusies, nolej lieko eļļu, pievieno nedaudz vīna un ļauj tam iztvaikot. Pievieno zivs buljonu un ļauj tam pavārīties. Pievieno sviestu un karsē līdz mērce sabiezē. Pievieno sāli, piparus un citrona sulu.

Cepto foreli servē vai nu uz kuskusa vai mērcē.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Dārzeņu maisījuma 'Bonduelle French mix' un makaronu sacepums

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas (4 personām):

200 g dārzeņu maisījuma "Bonduelle French mix"
200 g Bonduelle sarkanās pupiņas
200 g vārītu makaronu Penne
200 g maltas liellopu gaļas
120 g tomātu bez miziņām
1 l bešamela mērces
140 g rīvēta siera
30 ml eļļas
100 ml vistas buljona
2 ķiploka daiviņas
20 g sīpolu
Oregano, pēc garšas
Sāls
Melnie pipari

Pagatavošana:

Sagrieztus sīpolus, ķiplokus un malto gaļu apcep eļļā. Pievieno tomātus. Pielej buljonu un ļauj tam uzvārīties. Garšai pieber oregano. Pievieno sarkanās pupiņas, makaronus, saldēto dārzeņu maisījumu "Bonduelle French mix" un maigi apmaisa. Kad sastāvdaļas samaisītas, pilda ar sviestu apziestā cepamajā traukā. Pārlej visu ar bešamela mērci un uzber sarīvētu sieru. Krāsni uzkarsē līdz 1700 C un liek sacepumu 30 minūtes cepties.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Kūpinātas skumbrijas pastēte ar zaļajiem zirnīšiem

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Bundžiņa konservētu zirnīšu Bonduelle
Kūpināta skumbrijas fileja – divi gabali
20 g sīpolu
25 g majonēzes

Pagatavošana:

Skumbrijai notīra ādu, izņem asakas un sablendē kopā ar majonēzi. Pievieno ļoti smalki sakapātu sīpolu un zirnīšus, kuriem pirms tam noliets šķidrums. Pastēti ieteicams baudīt uzziestu uz grauzdētas maizes.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Mēle želejā

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Bundžiņa konservēto zirnīšu Bonduelle
200 g vārītas cūkas vai liellopa mēles
15 g mārrutku
200 g saldā krējuma
200 g piena
6-8 g želatīna

Pagatavošana:

Uzkarsē pienu un saldo krējumu līdz tas sāk vārīties. Pastāvīgi maisot, lēni pievieno želatīnu, tad mārrutkus. Citā bļodā ieber zirnīšus, kuriem pirms tam noliets šķidrums, pievieno gabaliņos sagrieztu mēli. Zirņus un mēli uzmanīgi pārej ar piena un krējuma maisījumu. Liek dzesēties, līdz masa ir saželējusi.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Jūras veltes želejā

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

200 g Bonduelle konservēto zirnīšu
200 g Bonduelle konservētas kukurūzas
200 g burkānu
100 g garneļu
0,5 l ūdens
6-10 g želatīna
Sāls, pēc garšas
Malti pipari, pēc garšas

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni. Sagriež burkānus. Pievieno visas sastāvdaļas un garšvielas. Vāra 5 minūtes. Pastāvīgi maisot, pievieno želatīnu. Iepilda bļodiņās. Dzesē, līdz masa ir saželējusi (aptuveni 2 stundas).

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Zirnīšu pesto

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

500 g Bonduelle konservēto zirnīšu
20 g saulespuķu sēkliņu
300 ml eļļas
5 g sāls
2 g melno piparu
10 g ķiploku
15 g cietā siera

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sablendē līdz iegūst vienmērīgu masu. Ieteicams lietot uzziestu uz grauzdētas maizes vai arī kā mērci salātiem.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Kukurūzas un siera grauzdiņi

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Bundžiņa konservētas kukurūzas Bonduelle
2 olas
200 g siera
25 g kukurūzas miltu

Pagatavošana:

Olas sajauc ar sarīvētu sieru. Maisot pakāpeniski pievieno kukurūzas miltus. Pievieno sasmalcinātu kukurūzu un samaisa. Mīklu izveltnē un sagriež trīsstūrīšos. Cep uz cepamā papīra līdz tie kļūst zeltaini (aptuveni 15 minūtes). Var lietot kā piedevu pamatēdienam vai arī uzkodu, pasniegtu kopā ar mērci.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Brušetas maizītes ar kukurūzu

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Bundžiņa konservētas kukurūzas Bonduelle
Bundžiņa konservētu ananāsu
Viens čili pipars
2 tomāti
Sāls, pēc garšas
Malti pipari, pēc garšas
20 g olīveļļas

Pagatavošana:

Sagriež ananāsus, čili piparu un tomātus bez sēkliņām kukurūzas izmēra gabaliņos. Visu sajauc. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus. Ieteicams lietot uzziestu uz grauzdētas maizes.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Vista pildīta ar kukurūzu un fetas sieru

Foto: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Bundžiņa konservētas kukurūzas Bonduelle
4 vistas filejas
40 g fetas siera
20 g sarkanā sīpola
Garšvielas, pēc gaumes

Pagatavošana:

Veic dziļus iegriezumus vistas filejā. Pievieno iecienītās garšvielas. Samaisa kukurūzu, sagrieztus sarkanos sīpolus un fetas sieru. Maisījumu iepilda vistas filejās. Var cept vai nu uz pannas vai arī krāsnī. Bauda kopā ar putraimiem, makaroniem vai salātiem.

Uzzini vairāk par Bonduelle: www.facebook.com/BonduelleLatvia

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!