Foto: Shutterstock
Visiem zināms – tad, kad veikalu plauktos un tirgū parādās pirmie pašmāju gurķīši, vasara vairs nav aiz kalniem. Ieelpojot ne ar ko nesalīdzināmo svaigo gurķu aromātu un nokožot pirmo kraukšķīgo kumosu, galvā sāk spietot dažādas kārdinošas idejas, kā izmantot šos sulīgos pašmāju dārzeņus. Viens no labākajiem veidiem, kā baudīt pirmos gurķīšus, ir dažādi viegli un garšīgi salāti, kas būs īsti vietā, lai atslogotu organismu pēc brīvdienās pievarētajiem šašliku un rabarberu plātsmaižu kalniem.

Ierosmei izvēlējāmies 13 salātu receptes, piemetot klāt arī ātro mazsālīto gurķīšu recepti tiem, kuri nevar vien sagaidīt, kad saule sāks spīdēt spožāk un varēs atklāt konservēšanas sezonu.

Padoms: ja, pārnesot no veikala, pamani, ka gurķi ir apvītuši, nesteidzies tos izmest, bet pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj tiem vismaz pāris stundas "atdzerties". Vai, vēl labāk, liec ar ūdeni pārlietos gurķus uz nakti ledusskapī – no rīta tie atkal būs sulīgi un kraukšķīgi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!