Foto: Leaving Big

Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26. augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" atklāj, kā pagatavot vegānisku ābolu-brūkleņu plātsmaizi.

21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gmilti120 gvegāniskais sviests40 gcukurs0.5 TKkanēlis1 ĒKlinsēklas3 ĒKūdens PILDĪJUMAM:380 gsojas jogurts1 ĒKlinsēklas3 ĒKūdens50 gcukurs1 ābols100 gbrūklenes100 gābolu biezenis0.5 TKkanēlis DRUMSTALĀM:120 gmilti120 gcukurs100 gvegāniskais sviests rīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā un samaisa. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un pievieno maisījumam. Pievieno linsēklu "olu", ko iegūst, samaisot 1ĒK linsēklu ar 3 ĒK ūdens. Visu samīca kopā, līdz izveidojas viendabīga mīkla, kuru saveļ bumbā. Savelto mīklu ietin plēvē un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Gatavo pildījumu. Jogurtu, linsēklu "olu" un cukuru liek bļodā un labi samaisa. Sagriež ābolu šķēlītēs.

3

Gatavo drumstalas. Bļodā samaisa miltus, cukuru un sarīvētu citrona miziņu. Auksto sviestu sagriež mazās šķēlītēs un pievieno maisījumam. Visas sastāvdaļas saberž, līdz tiek iegūtas irdenas drumstalas.

4

Cepeškrāsni uzsilda līdz 170 grādiem. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru.

5

Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa kūkas veidni, atstājot aptuveni 2 cm augstas maliņas. Virs mīklas izsmērē ābolu biezeni un izkārto ābolu šķēlītes, kuras nedaudz apkaisa ar kanēli. Virs ābolu šķēlītēm izkaisa daļu brūkleņu, nedaudz atstājot vēlākam laikam. Visu pārlej ar jogurta pildījumu un vienmērīgi izlīdzina.

6

Plātsmaizi liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Pēc izņemšanas no krāsns tai pāri pārkaisa drumstalas un atlikušās brūklenes. Plātsmaizi liek cepeškrāsnī uz vēl 20 minūtēm, līdz drumstalas kļūst zeltaini brūnas.

7

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!