Foto: Vida Press
Bagātīgs un sātīgs deserts, kurā satiekas teju visas rudens garšas. Ja pagatavosi lielāku daudzumu, blondiju 3-4 dienas vari uzglabāt ledusskapī aizvākojamā traukā vai arī sasaldēt, izmantojot vairākkārt aizstaisāmos plastmasas maisiņus, lai izlietotu trīs mēnešu laikā.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 plūmes100 gcukurs1 lvaniļas saldējums300 gsviests300 gpūdercukurs1 tasepiens300 gmilti1 šķipsnasāls1.5 TKcepamais pulveris1 ĒKvaniļas ekstrakts80 gbaltā šokolāde100 gāboli100 gbumbieri100 gMakadamijas rieksti

Sagatavošana

1

Gatavo saldējumu. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež tās šķēlēs.

2

Liek plūmes uzkarsētā pannā un uz nelielas liesmas maisot karsē, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno cukuru un karsē aptuveni 5 minūtes. Nogriež liesmu, atdzesē plūmju mērci.

3

Atdzisušu to iemaisa nedaudz atlaidinātā saldējuma masā un liek saldētavā.

4

Gatavo blondiju. Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež kubiņos. Riekstus sasmalcina un apgrauzdē uz sausas pannas. Šokolādi sasmalcina. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko.

5

Katliņā uzsilda pienu, pievieno cukuru un sviestu, karsē, līdz cukurs izkusis.

6

Pienu lej bļodā. Kad tas nedaudz atdzisis, pievieno visas pārējās blondija sastāvdaļas un apmaisa, līdz masa ir viendabīga. Lej masu ietaukotajā veidnē un cep 45 minūtes.

7

Karstu sadala gabaliņos un pasniedz ar plūmju saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!