Foto: Shutterstock
Aļņa gaļas rulete, pildīta ar sēnēm, burkāniem, plūmēm vai jebko, kas ienāk prātā.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

aļņa gaļa meža gaļas garšvielas ķiploks

Sagatavošana

1

Aļņa gabalu griež, sāk no vienas malas un visriņķī griež (tā, kā rullējot ar nazi vaļā satītu rulli). Vajag izgriezt tā, lai paliek plakans, liels, nesacaurumots gabals, tā kā pabieza karbonādes šķēle.

2

Tad nu ar ūdeni mazliet samitrina un ar āmuru kā karbonādi izklapē. Sanāks liela milzu karbonāde.

3

Tad nu sākas pats interesantākais.

4

Visu apbārsta ar garšvielām (der visas meža gaļas garšvielas + ķiploks) un virsū liek pildījumu - vai nu marinētas sēnes, vai melnās plūmes, vai papriku, kukurūzu, vai burkānus... Kas vien ienāk prātā. Man vislabāk garšo vai nu ar plūmēm, vai ar burkāniem.

5

Satin rullī, tin folijā un līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī liek cepties aptuveni 2 h.

6

Tad izņem no krāsns, zem sloga atdzesē.

7

Sagriež šķēlēs un ēd nost.

Iesūtīja: Danito

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!