Foto: DELFI
Plānās pankūkas ar ievārījumu ir brokastu klasika, bet mēs ierosinām šo ēdienu uzlabot, pasutinot pankūkas aromātiskā apelsīnu džema, sviesta un vīna mērcē.

Cep plānās pankūkas, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Pannā, kur ceptas pankūkas, izkausē sviestu, pievieno marmelādi (ja iespējams, izvēlies rūgto apelsīnu marmelādi).

Kad marmelāde sāk burbuļot, pievieno vīnu, apmaisi pannas saturu un uz nelielas uguns tvaicē 3–4 minūtes. Tad pievieno sāli un iemaisi.

Liec pannā trīsstūru formā salocītas pankūkas un sutini pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir piesūkušās ar gardo mērci un izsilušas.

Ja vēlies, vari pankūkas pasniegt, papildinot ar saldējumu vai putukrējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!