Foto: Shutterstock
Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:4 olas1 glāzecukurs1 glāzemilti1 TKcepamais pulveris1 ĒKkausēts sviests vaniļas cukurs vai vaniļas esence PILDĪJUMAM:75 gsviests0.5 glāzebrūnais cukurs1 glāzesmalcināti valrieksti konservēti ananāsi kokteiļķirši (var likt svaigus vai saldētus ķiršus bez kauliņiem)

Sagatavošana

1

Ņem tortes formu (24-26 cm diametrā) vai dziļu cepamtrauku (kurā gatavosi kūku), liek uz plīts un uz lēnas uguns izkausē sviestu.

2

Ber sviestā cukuru un maisot izkausē.

3

Kad cukurs izkusis, pieber riekstus un visu samaisa.

4

Konservētiem ananāsiem nolej sulu. Augļu gredzenus kārto cepamtraukā virs riekstu karameles. Katra gredzena vidiņā liek kokteiļķirsi.

5

Gatavo mīklu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz veidojas gaiša, gaisīga masa. Pievieno 1 ēdamkaroti sviesta un vaniļas cukuru. Visu sakuļ.

6

Olas baltumus sakuļ stingrās putās. Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno olu dzeltenuma un sviesta masu. Iesijā olās miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisa.

7

Mīklu lej pāri ananāsiem. Liek trauku iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30-40 minūtes.

8

Kad kūka gatava, to ņem ārā no krāsns un apgāž uz liela šķīvja vai kūku paplātes. Kūkas formu vai cepamtrauku vēl neņem nost, ļauj karamelei notecēt un iesūkties biskvītā - aptuveni 15-20 minūtes. Kūku var ēst gan aukstu, gan siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!