Foto: Shutterstock
Pildīta teļa krūtiņa ar šampinjonu šķēlītēm un baltvīna mērci.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
120 gšampinjoni600 gteļa krūtiņa svaigs baziliks svaigs majorāns svaigi pētersīļi2 ķiploka daiviņas sāls1 paprika malti melnie pipari3 ĒKsviests180 mlbaltvīns300 mlgaļas buljons

Sagatavošana

1

Šampinjonus notīra, lielākos sagriež plānās šķēlītēs, pārējos-sakapā. Krūtiņu noskalo aukstā ūdenī, sagriež plānās šķēlēs, izklapē tās ar gaļas āmura plakano pusi un izklāj uz dēlīša.

2

Zaļumus noskalo, nosusina, noplūc lapiņas un sīki sakapā. Ķiplokus nomizo un saspaida. Papriku sagriež gabaliņos.

3

Pannā sakarsē sviestu 1ĒK un apcep sēnes, ķiplokus, papriku un zaļumus. Pildījumu izklāj uz gaļas šķēlēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.

4

Gaļu, sākot no šaurākā gala, saritina un pārsien ar diegu. No ārpuses viegli ierīvē ar sāli un pipariem.

5

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

6

Pannā sakarsē sviestu 2ĒK un no visām pusēm apcep gaļas rullīšus, liek karstumizturīgā traukā. Pielej vīnu, ievieto cepeškrāsnī un sautē apmēram pusstundu.

7

Trauku izņem no krāsns. Rullīšus izceļ, novieto siltumā, pārklājot ar foliju. Baltvīna mērci izkāš, lej nelielā katliņā un uz nelielas liesmas uz plīts vāra, līdz šķidrums ir krietni iztvaikojis un mērce sabiezējusi.

8

Rullīšiem noņem diegus. Sagriež rullīšus gabaliņos un pasniedz ar dārzeņu salātiem vai kartupeļu biezputru, pārlejot ar gardo mērci.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!