Foto: Shutterstock
Humoss ir lieliska veģetārā piedeva ne vien maizītēm, bet fantastiski garšo kopā ar dārzeņiem, ja to izmanto kā uzkodu mērci. Humusu itin ātri var pagatavot no konservētiem turku zirņiem, bet, ja to gribas autentisku ēdienu, tad izmanto kaltētos turku zirņus, pirms vārīšanas tos kārtīgi izmērcējot.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

450 gturku zirņi (konservēti vai tikko vārīti)1 citrons (izspiesta sula)2 TKtahini2 ķiploka daiviņas (saspiestas)125 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari šķipsnapaprikas pulveris olīveļļa pasniegšanai

Sagatavošana

1

Humosa pagatavošanai var izmantot gan konservētus, gan tikko vārītus turku zirņus. Kaltētos turku zirņus pirms vārīšanas vismaz 12-14 stundas izmērcē ūdenī un pēc tam vāra 1-2 stundas, līdz tie mīksti. Vislabākais humoss sanāks no siltiem turku zirņiem, tāpēc, ja izmanto konservētos turku zirņus, tos pirms smalcināšanas var uzsildīt.

2

Kad turku zirņi novārīti vai uzsildīti (atkarībā no tā, kādus izmanto), tos nokāš.

3

Vispirms virtuves kombainā vai nelielā smalcinātājā ielej citronu sulu un tahini mērci. To ierīcē samaisa vismaz 30 sekundes. Tahini un citronu sulas sajaukšana radīs humusa krēmīgo bāzi.

4

Pēc tam virtuves kombainā ielej olīveļļu, saspiestas ķiploku daiviņas, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu vēlreiz sablendē 30 sekundes.

5

Kad tas izdarīts, virtuves kombainā saber pusi no nepieciešamajiem turku zirņiem un blendē aptuveni minūti. Pēc tam pievieno atlikušos turku zirņus un smalcina humosu vēl 1-2 minūtes.

6

Gatavo humosu ieliek bļodiņā, apkaisa ar paprikas pulveri un pārlej tam pāri olīveļļu tik daudz, cik pašam ir vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!