Foto: DELFI
Rabarberu laikā top ne tikai gardi dzērieni, bet arī kārdinošas plātsmaizes, deserti un uzkodas. Viegli pagatavojamu plātsmaizes recepte noderēs ne tikai Līgo svētkos, bet arī ikdienas maltītei.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:500 mlkviešu milti250 mlkefīrs4 olas1 TKcepamais pulveris1 TKvanilīna cukurs250 mlcukurs2 ĒKcitronu miziņas PILDĪJUMAM:350 grabarberi175 gvājpiena biezpiens1 TKvanilīna cukurs4 ĒKcukurs2 TKkanēlis2 olas4 ĒKkrējums

Sagatavošana

1

Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas saputo ar mikseri. Mīklu noliek malā, lai tā pastāv.

2

Pa to laiku notīra rabarberus un tos sagriež mazos kubiciņos. Rabarberiem pievieno cukuru pēc garšas, biezpienu, vanilīna cukuru un kanēli. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas ar krējumu.

3

Uz iepriekš ietaukotas vai ar cepamapīru noklātas plāts lej virsū mīklas masu. Sākotnēji tā var šķist ļoti šķidra, bet cepšanas laikā tā pacelsies. Virs mīklas saber rabarberus, bet tai virsū uzlej sakulto olu-krējuma masu.

4

Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 170 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes līdz plātsmaize ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!