20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gmakaroni1 mazā bundžiņa konservētas pupiņas500 gtomāti1 sīpols1 ķiploka daiviņa2 ĒKolīveļļa0.5 TKoregano pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari kapāti pētersīļi (pasniegšanai)
Sagatavošana
1
Pupiņas notecina. Tomātiem nomizo mizu (var izmantot arī konservētos tomātus), sasmalcina vai sablendē. Notīra sīpolu, ķiplokus, sasmalcina.
2
Sakarsē olīveļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus un sautē uz nelielas uguns dažas minūtes. Pievieno oregano un kopā ar pupiņām iemaisa tomātos, uzkarsē. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3
Uzvāra sālsūdeni, novāra makaronus, nokāš. Vārītos makaronus samaisa ar mērci. Liek šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem. Ja vēlas, var pārkaisīt arī ar rīvētu cieto sieru.
Padoms: Lai nomizotu tomātus, tos krusteniski iegriež vai sadursta ar dakšiņu, pārlej ar vārošu ūdeni, pēc tam iemet aukstā ūdenī – miza pati lobās nost.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit