Foto: Shutterstock
Aukstā gaļa no liellopa, cūkas un vistas gaļas - ēd gardu muti ar sinepītēm, etiķi vai mārrutkiem.
270Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gliellopa gaļa gab.cūku kājas augšdaļa gab.vistu kājas gab.vistu spārniņi gab.sīpoli ķiploki gab.burkāni seleriju sakane gab.melnie pipari

Sagatavošana

1

Ņemu gabalu liellopa gaļas (vēlams, ar kauliņu), 1–2 cūkas kāju augšdaļas (kādreiz ņemu klāt arī cūkas kāju apakšas), 2–3 vistu kājiņas un 4–5 vistu spārniņus.

2

Visu noskalo, liek katlā un pārlej ar ūdeni, lai gaļa būtu noklāta.

3

Noputoju gaļu un, kad tā uzvārās, tad nogriežu liesmu pavisam mazu.

4

Lieku klāt 1–2 sīpolus ar visām mizām, daudz ķiploku, 2–3 burkānus un nelielu selerijas sakni, kā arī 7–8 melnos piparus. Vāru visu vismaz trīs stundas.

5

Kad pagājis laiks, izņemu laukā gaļu un pārējās sastāvdaļas, buljonu izkāšu caur sietu, pēc tam to lieku uz uguns, pievienoju sāli (lai buljons pēc garšas būtu nedaudz par sāļu), spiežu klāt kādas 4 daiviņas svaiga ķiploka (pēc garšas) un vēlreiz buljonu uzvāru.

6

Tikmēr bļodiņās salieku pa šķiedrām sapluinīto gaļu (ādas es nelieku aukstajā gaļā) un sagrieztus vārītos burkānus, pārleju ar buljonu un ļauju visam atdzist.

7

Pēc tam lieku ledusskapī un, kad viss ir sarecējis, pasniedzu ar sinepēm, etiķi vai mārrutkiem.

8

Nepievienoju želatīnu, jo kaulu receklis ir vislabākais recēšanas līdzeklis.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: inet_

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!