Foto: Shutterstock
Aukstā gaļa lielākām viesībām vai sanākšanai.
180Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.cūkas stilbiņš gab.cūkas kājas500 gvistas spārniņi1 saujasāls3 gab.lauru lapas7 gab.melnie pipari burkāni2 gab.sīpoli3 gab.ķiploka daiviņas olas

Sagatavošana

1

Cūkas cisku, kāju, burkānus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus, ķiplokus un liek vārīties uz lielas uguns.

2

Uzvāra, kad parādās putas, tad noputo. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, līdz gaļa ir pusgatava. Gaļas gatavību nosaka iedurot tajā vai nogriežot gabaliņu un pagaršojot.

3

Kag gaļa pusgatava, pievieno vistu spārnus (tas tāpēc, lai aukstā gaļa labāk sarecētu). Vāra, līdz gaļa gatava.

4

Parasti skatos, kad gaļa no kauliem atkāpusies, tad gatavs.
Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos.

5

Olas novāra, pārgriež uz pusēm. Burkānus sagriež ripiņās. Ņem bļodiņas un saliek apakšā dekorējumu, olu liek ar dzeltenumu uz leju.

6

Dekorē pēc sirds patikas, gan ar zirnīšiem, gan ar zaļumiem, gan ar sīpolu ripiņām, kukurūzu utt.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!