Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
250 gmilti100 gmandeles100 gpūdercukurs200 gsviests200 gaveņu ievārījums200 gsvaigas vai saldētas avenes60 gmandeļu skaidiņas cepamā forma, izklāta ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

2

Miltus, mandeles un cukuru liek virtuves kombainā, pievieno sastāvdaļām vēl gabalos sadalītu sviestu, un ļauj ierīcei samaisīt visas sastāvdaļas kopā, līdz veidojas sviesta mīkla. Mīklu sajaukt, protams, var arī ar rokām, bet ar virtuves kombaina palīdzību tas būs daudz ātrāk un vieglāk.

3

Aptuveni pusi no mīklas masas ieklāj cepamajā formā, vienmērīgi izklājot mīklu pa visu tās pamatni un viegli piespiežot, lai tā būtu stingra.

4

Mīklai pa virsu smērē aveņu ievārījumu, kuram pa virsu uzkaisa svaigas vai saldētas avenes. Avenēm pa virsu ber atlikušo mīklu, lai veidotos drumslas.

5

Drumslas pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

6

Kūku cep aptuveni 50 minūtes, cepeškrāsns apakšējā līmenī, līdz tā kļuvusi viegli zeltaina.

7

Kad gatava, kūku nedaudz atdzesē, un sagriež 12 gabaliņos.

To var pasniegt siltu vai atdzisušu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!