Foto: Shutterstock
Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKolīveļļa2 lieli baklažāni šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari300 mltomātu mērce240 gmocarella500 grikotas siers2 olas2 TKkaltēta raudene50 gParmezāna siers

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C, sagatavo divas cepamās plātis, tās ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Baklažānus nomazgā, nogriež kātu un sagriež garenvirziena šķēlēs, cenšoties iegūt 16 baklažānu šķēles. Tās ierīvē ar eļļu un liek uz cepamplātīm vienā kārtā, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.

2

Abas pannas vienlaicīgi liek cepeškrāsnī un cep baklažānus 12- 15 minūtes, līdz tie sāk kļūt brūni. Izņem no krāsns un ļauj tiem atdzist. Krāsnij samazina karstumu uz 200°C. Sagatavo dziļu cepamo formu, to iesmērējot ar eļļu un pa virsu lejot 100 ml tomātu mērces, to ar karoti vienmērīgi izlīdzinot pa visu pamatni.

3

Sarīvē mocarellas sieru un sadala divās daļās. Bļodā ar dakšiņu saspaida rikotu, samaisa ar vienu daļu mocarellas siera, pievieno olas, raudeni un pēc garšas sāli un melnos piparus.

4

Uz apceptās baklažāna šķēles gala liek apmēram 2-3 tējkarotes rikotas maisījuma un satin rullīti, kuru ieliek sagatavotajā cepamajā formā ar tinuma maliņu uz leju, atkārto, līdz visas baklažānu šķēles satītas rullīšos.

5

Pāri lej atlikušo tomātu mērci, pārkaisa ar mocarellas skaidiņām, uzrīvē Parmezāna sieru. Liek krāsnī un cep apmēram 20-25 minūtes, līdz tomātu mērce burbuļo, bet siers izkusis un apcepies zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!