Foto: Shutterstock
Baltā mērce - gardam aizdaram.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

liellopu vai vistas gaļas buljons sviests1 sīpols vai puravs milti sāls citronu sula cukurs zaļumi

Sagatavošana

1

Sasmalcinātus sīpolus apcep sviestās pieber miltus un maisot izkarsē. Tad pielej buljonu, pieliek sāli un lēni vāra 10—15 minūtes. Pēc tam izkāš, pievieno citronu sulu un cukuru un uzvāra.

2

Beidzot pieliek sviestu, sasmalcinātus zaļumus un izmaisa.

3

Baltajai mērcei var pievienot olu dzeltenumus, kas sakulti ar saldu krējumu, un mērci uzkarsēt līdz 75°C temperatūrai.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!