Foto: Vida Press
Eskabeče ir pikanta mērce vai īpaša marināde. Zem šāda nosaukuma var slēpties gan tvaicēta vai cepta zivs, gan marinētu dārzeņu salāti, gan trusis vai cūkgaļa - pēdējie ēdieni raksturīgāki Spānijai. Eskabeče mērce ir raksturīga Vidusjūras reģiona un Latīņamerikas virtuvei. Šajā reizē jamaikiešu iecienīta recepte - cepta baltās zivs fileja, kas pārlieta ar eskabeče mērcē marinētiem dārzeņiem. Vislabāk garšo, ja pasniegta tūlīt pēc pagatavošanas vai remdena - ar svaigu maizīti brokastīs vai pusdienās.
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 svaigas baltās zivs filejas (tilapija, heks vai menca)1 laima sula2 TKkukurūzas milti2 TKkviešu milti eļļa cepšanai ESKABEČE MĒRCEI:300 mlvīna etiķis1 smalkās skaidiņās sagriezts burkāns1 pusapļos sagriezts sīpols1 salmiņos sagriezta sarkanā paprika0.5 plānos salmiņos sagriezts gurķis (bez sēklām)6 plānās šķēlītēs sagriezti redīsi2 saspiestas ķiploka daiviņas1 TKpimiento jeb ķiršu pipari svaiga maize laims maurloki

Sagatavošana

1

Gatavo mērci: lej pannā etiķi, pievieno dārzeņus un piparus, visu uzvāra un 3-5 minūtes karsē uz lēnas uguns, lai dārzeņi kļūtu mīkstāki.

2

Noskalo un nosusina zivi. Pārslaka ar laima sulu un ļauj nedaudz ievilkties.

3

Šķīvī sajauc kviešu un kukurūzas miltus, kuros panē zivi.

4

Dziļā pannā lej eļļu un uzkarsē. Panēto zivi iemērc eļļā un apcep no abām pusēm, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa. Izceļ zivi no pannas un ar papīra dvieli nosusina lieko eļļu.

5

Cepto zivi liek uz porciju šķīvjiem, pārlej ar sagavatoto eskabeče mērci. Pasniedz ar svaigu maizīti un laima daiviņām. Ja vēlas, porciju var pārkaisīt ar maurlokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!