Foto: DELFI

Kuram gan nekārojas kas salds? Taču ko darīt gavētājiem, kas atteikušies no šokolādes, bet trifeles tik ļoti, ļoti gribas? Šī recepte, kuras pamatā ir sulīgas dateles un labi rieksti, ļoti veselīgi remdinās kāri pēc saldumiem.

40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 gab.dateles100 grieksti pēc izvēles (valrieksti, lazdu rieksti, pekanrieksti utt)2 ĒKdabīgais kakao60 gsausiņi vai trausli cepumi2 ĒKcukura sīrups (var izmantot medu vai kļavu, agaves sīrupu) kakao, ogu vai dārzeņu pulveris apviļāšanai

Sagatavošana

1

Vispirms blenderī liec dateles bez kauliņiem. Ja datelēs ir kauliņi, tos iepriekš izņem. Sablendē.

2

Pievieno riekstus un sablendē visu kopā viendabīgā masā. Ja blenderis netiek galā ar masu, ik pa brīdim samet masu uz asmens vidu ar koka karoti vai silikona lāpstiņu. Riekstiem vajadzētu būt smalki samaltiem un arī datelēm nevajadzētu būt lielos gabalos.

3

Pievieno masai kakao, sīrupu, sausos cepumus vai sausiņus un sablendē viendabīgā masā. Ja mājās nav sausiņi vai cepumi, tos var arī neizmantot, bet tie piedos trifelēm patīkamu kraukšķīgumu.

4

Pārliec masu bļodā un ieliec to ledusskapī uz 10-20 minūtēm.

5

No masas savel nelielas bumbiņas. Vislabāk to darīt ar viegli mitrām rokām. Izkārto bumbiņas uz dēlīša vai šķīvja un liec ledusskapī uz vismaz 15 minūtēm.

6

Noslēgumā apviļā trifeles kakao, ogu vai dārzeņu pulverī (šeit izmantots ''Absolūts ēd'' ķirbju pulveris un kakao), dekoratīvajos cukura graudiņos vai grēcīgajā variantā – izkausētā šokolādē.

No šī daudzuma sanāks aptuveni 10 trifeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!