Foto: Shutterstock
Biezpiena aukstā kūka ar putukrējuma pildījumu un drupačām pa virsu.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests2 olu dzeltenumi30 gcukurs260 gmilti1 TKcepamais pulveris1 citrona rīvēta miziņa500 gbiezpiens 9%150 gcukurs vaniļas cukurs250 gsaldais krējums2 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sviestu saberž ar cukuru un citrona miziņu. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno sviestam. Pievieno olu dzeltenumus un samaisa mīklu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Mīklu izrullē, liek uz ietaukotas cepamās veidnes (vēlams ar noņemamām malām) un mīklu sadursta ar dakšiņu. 1/3 mīklas samaļ gaļas mašīnā – drupačām.

3

Biezpiena masa: biezpienu samīca ar 150 g cukuru un vaniļu. Iemaisa putukrējumu (250 g saldais krējums un 2 ĒK cukura sakulti putukrējumā).

4

Cepamai veidnei uzliek malas un piepilda ar biezpiena masu.

5

Kūku uz nakti liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar drupačām un pūdercukuru.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!