Foto: Shutterstock
Īpaši sulīga un garda biezpiena kūka ar āboliem un rozīnēm.
80Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmargarīns400 gmilti200 gcukurs2 olu dzeltenumi0.5 TKsoda VIDĒJĀ KĀRTA: āboli kanēlis BIEZPIENA MASA(VIRSĒJĀ KĀRTA):1 kgbiezpiens100 gcukurs10 gvaniļas cukurs2 olas2 ĒKkartupeļu milti150 grozīnes

Sagatavošana

1

Margarīnu izkausē, iejauc cukuru, miltus, sodu un olu dzeltenumus, tad mīklu pēc iespējas līdzeni izklāj uz plāts.

2

Biezpienu (izmaltu caur gaļasmašīnu), cukuru, vaniļu, olas (es pieliku arī tos 2 olu baltumus, kas palika pāri no mīklas olām), kartupeļu miltus un noskalotas rozīnes jauc kopā, izklāj uz mīklas.

3

Virs biezpiena masas liek sagrieztus ābolus, kas pārbērti ar kanēli.

4

Liek cepeškrāsnī. Liek uz pavisam nelielu karstumu un cep ~1 stundu.

5

Vēl interesants variants sanāk, ja apmēram pēc 30-40 minūtēm uzklāj pa virsu ar cukuru stingrās putās saputotus olu baltumus un tad cep, kamēr smuks - zeltaini brūns.

Iesūtīja: Vēsīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!