Foto: DELFI
Biezpiena pončiki - vienkārši, ātri un ļoti gardi.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgbiezpiens3 gab.olas2 glāzesmilti1 glāzecukurs1 TKsoda500 mleļļa pūdercukurs

Sagatavošana

1

Mīklu gatavo, kārtīgi samīcot visas sastāvdaļas (pūdercukuru nē, tas pārkaisīšanai).

2

Eļļu uzkarsē (neuzvāra). Ar tējkaroti veido mazas ovālas bumbiņas.

3

Starp "partijām" parasti sataisu nākamos pončikus, kuri pēc tam dodas uz katlu.

4

Vāroties pončiki paši rotē, bet parasti piepalīdzu, lai sanāk vienmērīgi brūns. Lieku iekšā ar dakšiņu pa vienam. Tad pončiks nogrimst un pielīp dibenam, bet pats ātri uzpeld.

5

Ņemu ārā ar putu karoti - tā notek liekā eļļa, bet pārējais notek caurdurī. Tur gan uzkavējas tikai, līdz top gatavi nākošie pončiki un ieņem šo vietu.

6

Pa virsu – pūdercukura sniegs.

Iesūtīja: Krizdole

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!