40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 kgbiezpiens3 gab.olas2 glāzesmilti1 glāzecukurs1 TKsoda500 mleļļa pūdercukurs
Sagatavošana
1
Mīklu gatavo, kārtīgi samīcot visas sastāvdaļas (pūdercukuru nē, tas pārkaisīšanai).
2
Eļļu uzkarsē (neuzvāra). Ar tējkaroti veido mazas ovālas bumbiņas.
3
Starp "partijām" parasti sataisu nākamos pončikus, kuri pēc tam dodas uz katlu.
4
Vāroties pončiki paši rotē, bet parasti piepalīdzu, lai sanāk vienmērīgi brūns. Lieku iekšā ar dakšiņu pa vienam. Tad pončiks nogrimst un pielīp dibenam, bet pats ātri uzpeld.
5
Ņemu ārā ar putu karoti - tā notek liekā eļļa, bet pārējais notek caurdurī. Tur gan uzkavējas tikai, līdz top gatavi nākošie pončiki un ieņem šo vietu.
6
Pa virsu – pūdercukura sniegs.
Iesūtīja: Krizdole
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit