Foto: Privātais arhīvs
Veselības labad izslēdzot no ēdienkartes piena produktus, nebūt nav jāatsakās no našķēšanās ar kūkām un plātsmaizēm. Sulīgā bumbieru šarlote ir tam garšīgs pierādījums. Recepti iesaka mūsu lasītāja Eva Brauna.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
120 gmilti2 olas50 geļļa vai margarīns100 gcukurs10 gcepamais pulveris bumbieri200 gsojas jogurts2 ĒKbrūnais cukurs pēc garšaskanēlis

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Bumbierus nomizo, sagriež kubiņos. MIltus bļodā sajauc ar cepamo pulveri.

3

Citā bļodā olas sakuļ ar cukuru viendabīgā masā. Pielej eļļu vai atlaidinātu margarīnu un iekuļ. Pa porcijām pievieno miltu maisījumu un iemaisa, lai nav kunkuļu, Pievieno bumbierus un iecilā masā.

4

Lej masu ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē, Mīklas virspusi, ja vēlas, var pārklāt ar bumbieru šķēlēm.

5

Cep 40 minūtes, tad izņem no krāsns, pārlej ar sojas jogurtu, kas sakults ar brūno cukuru un kanēli.

6

Kūku veidnē nedaudz atdzesē, tad izņem no veidnes, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!