Pārsteidz un iepriecini ģimeni svētkos ar gardu saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu.
180Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
KŪKAI:600 gkārtainā sviesta mīkla700 gbumbieri KRĒMAM:4 olas400 mlsaldais krējums250 gbrūnais cukurs1 TKpiparkūku garšvielas (maltas)6 ĒKkakao pulveris

Sagatavošana

1

Apaļā pīrāga formā ieklāj 400 gramus kārtainās sviesta mīklas.

2

Bumbierus noskalo, sagriež 4 daļās un izņem serdes.Sagrieztos bumbierus kārto uz mīklas.

3

Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai. Sakuļ olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu. Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisa. Liek uz uguns un maisot iebiezina krēmu. Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem.

4

200 g kārtainās mīklas sagriež strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem.

5

Cep pīrāgu 170 grādos aptuveni 30 - 35 minūtes.

6

Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē.

"Aikāgaršo" padoms! Pamēģini pīrāga pildījumam izmantot ābolus un kakao vietā pievienot vaniļu, mandeles vai nelielu daudzumu citrusu augu sulas.

Lai labi garšo!

Receptes autors: "Aikāgaršo!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!