Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.
90Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
MĪKLAI:175 gmilti1 TKcepamais pulveris šķipsnakanēlis šķipsnamuskatrieksts (malts) šķipsnakrustnagliņas (maltas) šķipsnasāls150 mlsaulespuķu eļļa175 gbrūnais cukurs3 olas100 grozīnes250 gburkāni (sarīvēti) GLAZŪRAI:200 gkrēmsiers vaniļas ekstrakts, daži pilieni4 ĒKpūdercukurs oranža un zaļa pārtikas krāsviela PIEDERUMI: garā kēksa forma, ietaukota2 konditorejas tūtas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Gatavo kēksa mīklu – lielā bļodā ber miltus, iemaisa tajos cepamo pulveri, garšvielas, eļļu, brūno cukuru, olas, rozīnes un burkānus. Kad iegūta vienmērīga mīkla, to pārlej kēksa formā.

3

Kēksu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Iedurtam zobu bakstāmajam vajadzētu būt sausam, bez mīklas gabaliņiem.

4

Kad kēkss gatavs, izņem no krāsns un atdzesē formā 10 minūtes. Pēc tam izņem no formas un atdzesē pilnībā.

5

Kamēr kēkss dziest, gatavo glazūru. Ar mikseri nedaudz sakuļ krēmsieru kopā ar vaniļas ekstraktu. Pēc garšas pievieno pūdercukuru.

6

Nelielu daudzumu no krēmsiera glazūras iekrāso ar oranžo krāsvielu, bet nelielu daļu ar zaļu. Abas krāsainās glazūras sapilda konditorejas tūtā, kurai nogriež galiņu.

7

Balto krēmsiera glazūru uzziež uz kēksa virsmas. Ar oranžo glazūru uzzīmē nelielus burkāniņus, bet ar zaļo – burkānu lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!