90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1.8 kgkartupeļi1 ĒKciete sāls PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens1 ĒKskābs krējums3 ķiploka daivas malti melnie pipari sāls
Sagatavošana
1
Pusi kartupeļu nomizo un sarīvē, bet otru pusi novāra.
2
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Sulai atļauj nostāvēties un tad sulu nolej, bet iegūto cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
3
Vārītos kartupeļus samaļ vai saspaida. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
4
Gatavo pildījumu. Biezpienu iztrin caur sietu, pievieno sāli, piparus, ķiploku.
5
Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, vidū liek biezpiena pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra aptuveni 20–25 minūtes uz vidējas uguns, uzmanīgi apmaisot.
Iesūtīja: Lilita
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit