Foto: Shutterstock
Cepelīni vislabāk garšo, ja tos pasniedz ar skābu krējumu vai cepta speķa, sīpolu un krējuma mērci.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.8 kgkartupeļi1 ĒKciete sāls PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens1 ĒKskābs krējums3 ķiploka daivas malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Pusi kartupeļu nomizo un sarīvē, bet otru pusi novāra.

2

Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Sulai atļauj nostāvēties un tad sulu nolej, bet iegūto cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.

3

Vārītos kartupeļus samaļ vai saspaida. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.

4

Gatavo pildījumu. Biezpienu iztrin caur sietu, pievieno sāli, piparus, ķiploku.

5

Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, vidū liek biezpiena pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra aptuveni 20–25 minūtes uz vidējas uguns, uzmanīgi apmaisot.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!