Foto: Shutterstock
Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci. Cepelīni ir viens no pazīstamākajiem lietuviešu tradicionālajiem ēdieniem.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgkartupeļi4 gab.vārīti kartupeļi sāls PILDĪJUMAM:400 gmaltā gaļa1 ĒKkrējums majorāns pipari sāls sīpoli MĒRCEI: sviests skābais krējums smalki sagriezti speķa gabaliņi

Sagatavošana

1

Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu.

2

Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.

3

Vārītos kartupeļus samaļ.

4

Zaļos kartupeļus, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.

5

Ņem aptuveni pa 80 gramus mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī.

6

Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.

7

Cepelīnus pasniedz ar mērcīti, kas pagatavota no kausēta sviesta, skābā krējuma un saceptiem speķa gabaliņiem.

Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!