Foto: Vida Press
Sardīnes ar aromātisko olīvu salsu - sātīga uzkoda spāņu gaumē. Šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams un īpaši labi garšos ar glāzi baltvīna. Lai nelaistu zudumā gardo mērci , uzslauki to ar gabaliņu svaigi ceptas maizes.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 ĒKolīveļla, cepšanai2 ĒKsviests12 gab.sardīnes SALSAI:100 gzaļās olīvas1 gab.ķiploka daiviņa1 gab.sarkanais sīpols1 saujapētersīļi0.25 tasesolīveļla pēc garšasjūras sāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Sagatavošana

1

Gatavo salsu. Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcina. Pētersīļus un olīvas sasmalcina. Visu liek bļodiņā, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.

2

Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu un liek cepties sardīnes. Apcep tās zeltainas no abām pusēm.

3

Pasniedz sardīnes ar grauzdētu maizi, pārslakot tās ar olīvu salsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!