Foto: Shutterstock
Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.5 ĒKkausēts sviests2 ĒKbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis2 āboli DRUPAČĀM:2 ĒKbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis2 ĒKauzu pārslas1 TKmilti šķipsnasāls putukrējums vai saldējums (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Ietauko cepamo formu. Izkausē sviestu un sadala divās daļās. Nelielā bļodiņā samaisa 2 ēdamkarotes cukura ar kanēli un pievieno vienu pusi kausētā sviesta, izmaisa.

2

Nomizo ābolus, izņem serdes un pārgriež uz pusēm. Pēc tam ar asu nazīti ābola mīkstumā iegriež vēdekļa veida iegriezumus (nepārgriežot ābolu).

3

Ābolu pusītes ar plakano griezuma sānu uz leju liek panniņā, apsmērē ar sviesta, cukura maisījumu. Panniņu nosedz ar foliju un liek karstā krāsnī, cepot 20 minūtes. Pēc tam noņem foliju un turpina cept vēl 10 minūtes.

4

Tikmēr sajauc auzu pārslu drupaču mīklu - brūno cukuru sajauc ar otru pusi kausētā sviesta, pievieno kanēli, auzu pārslas, miltus un sāli, izmaisa.

5

Āboliem pa virsu liek auzu pārslu drupaču mīklu, ar nazīti vienlaicīgi paverot vēdekļa lapiņas un cenšoties auzu pārslas ielikt iegriezumos. Liek ābolus karstā krāsnī un cep 10 minūtes, pēc tam apmēram 2 minūtes grilē, līdz veidojas karameļu garoziņa.

6

Ļauj āboliem nedaudz atdzist, pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu. Noskaties šo gardo ābolu cepšanas video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!