Foto: Shutterstock
Īpaši gardi bekona šķēlēs ietīti kartupeļi, ko vari pasniegt gan kā neparastu piedevu, gan kā uzkodu – ar dažādām mērcēm.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi300 gbekons100 gskābs krējums2 ĒKmajonēze dilles un pētersīļi sāls malti melnie pipari rozmarīns

Sagatavošana

1

Kartupeļus (pēc iespējas vienāda lieluma) nomizo, novāra sālsūdenī, nolej un atdzesē.

2

Katru kartupeli aptin ar bekona vai šķiņķa šķēli un nostiprina ar koka iesmiņu vai zobu bakstāmo.

3

Kartupeļus liek ietaukotā cepamā veidnē, pārkaisa rozmarīnu un liek cepeškrāsnī, ja ir tad zem grila, uz 5–7 minūtēm, līdz bekona šķēles ir zeltainas un kraukšķīgas.

4

Gatavo mērci, samaisot krējumu, majonēzi, sasmalcinātas dilles, pētersīļus, sāli un piparus.

5

Pasniedz ar mērci.

Iesūtīja: Kripatiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!