Foto: Shutterstock
Čerešņas jeb saldo ķiršu ievārījums ziemas krājumiem.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgķirši (čerešņa)1 kgcukurs200 gūdens1 TKvīna skābe

Sagatavošana

1

Ievārījumam atlasa lielas, gatavas, bez bojājumiem ogas.

2

Ogas ļoti labi nomazgā tekošā ūdenī, noņem kātiņus un izņem kauliņus, tad saliek traukā, kurā vārīs ievārījumu, pārkaisa ar cukuru un 1-2 stundas noliek ievilkties, līdz parādās sula.

3

Ogas pārlej ar 1 glāzi ūdens un vāra, no sākuma uz mazas uguns, tad uz lielas uguns. Vārot noņem putas, ik pa laikam apmaisa un skatās gatavību, kad ievārījums sāk recēt, pievieno vīna skābi, pēc 5 minūtēm ņem nost no uguns un atstāj uz 7-8 stundām mierā.

4

Atdzisušo ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burkās un uzliek vāciņus.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!