4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgķirši (čerešņa)1 kgcukurs200 gūdens1 TKvīna skābe
Sagatavošana
1
Ievārījumam atlasa lielas, gatavas, bez bojājumiem ogas.
2
Ogas ļoti labi nomazgā tekošā ūdenī, noņem kātiņus un izņem kauliņus, tad saliek traukā, kurā vārīs ievārījumu, pārkaisa ar cukuru un 1-2 stundas noliek ievilkties, līdz parādās sula.
3
Ogas pārlej ar 1 glāzi ūdens un vāra, no sākuma uz mazas uguns, tad uz lielas uguns. Vārot noņem putas, ik pa laikam apmaisa un skatās gatavību, kad ievārījums sāk recēt, pievieno vīna skābi, pēc 5 minūtēm ņem nost no uguns un atstāj uz 7-8 stundām mierā.
4
Atdzisušo ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burkās un uzliek vāciņus.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit