Foto: Santa Maria
Pasaulē tik populāros Cēzara salātus Latvija iepazina salīdzinoši nesen, jo vēl pirms 30 gadiem veikalu plauktos nebija pieejami romiešu salāti, parmezāna siers, ķirštomāti, baltvīna etiķis un citas salātu sastāvdaļas.
15Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistu filejas1 paciņa romiešu salātu250 gķirštomāti garais gurķis rīvēts parmezāns pasniegšanai1 paciņa "Santa Maria BBQ Marinade for Chicken"2 olu dzeltenumi1.5 ĒKDižonas sinepes1.5 ĒKbaltvīna etiķis120 mlolīveļļa2 anšovi1.5 TK"Santa Maria BBQ garšviela ar ķiplokiem un garšaugiem"150 mlrīvēts parmezāns

Sagatavošana

1

Ieliek vistas fileju maisiņā, ar gaļas āmura plakano pusi viegli saplacina. Ielej maisiņā marinādi un marinē gaļu vismaz stundu.

2

Gatavo vistas fileju, apcepot to uz vidējas uguns pannā vai uz grila ptuveni 3 minūtes no katras puses. Ja vēlas, var gaļu arī cept līdz 190 grādiem uzkarsētā cepešrāsnī.

3

Gatavo mērci. Samaisa olu dzeltenumus, Dižonas sinepes un baltvīna etiķi, izmantojot virtuves kombainu vai rokas blenderi. Turpinot kult, pievieno eļļu, anšovus, bārbekjū garšvielas un parmezāna sieru.

4

Sagriež uz pusēm kokteiļtomātus. Gurķi sagriež stienīšos. Samaisa salātus, gurķi un tomātus ar mērci un pa virsu uzrīvē parmezānu.

5

Pasniedziet salātus ar vistas gaļas šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!