Foto: Michael Mintskovsky
Šis debešķīgais saldēdiens pārliecina, ka uz restorānu "32. augusts" ir vērts doties kaut tādēļ vien, ka tur strādā desertu meistare Dace Tomsone. Alus, medus un citrusaugļi, papildināti ar saldā krējuma maigumu, rada īstu garšu sensāciju.
180Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gtumšā šokolāde2 gab.apelsīni2 gab.citroni2 gab.laimi3 ĒKgriķu medus2 gab.olas100 gcukurs1 gab.laims4 gželatīns150 mlsaldais krējums300 mlLielvārdes Tumšais alus100 gbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

No citrusaugļiem ar speciālu nazīti noņem garenas miziņas un augļus sagriež daiviņās. Augļu miziņas un daiviņas atstāj uz nakti griķu medū.

2

No šokolādes izveido trubiņas.

3

Gatavo musu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus un cukuru ūdens peldē puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga, tad pievieno laima sulu, un uz smalkās rīves sarīvētu laima miziņu, samaisa, un pievieno izkausētu želatīnu.

4

Saputo olu baltumus stingrās putās. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, tad to iemaisa olu dzeltenumu masā un iecilā saputotos olu baltumus.

5

Alus mērcei uz mazas uguns 2 stundas vāra alu kopā ar brūno cukuru, līdz mērce kļūst bieza kā medus.

6

Uzkarsē pannu, ātri apcep-karamelizē augļu miziņas un daiviņas.

7

Pasniedzot, uz šķīvja lej mērci, šokolādes trubiņā pilda citrona musu, dekorē ar karamelizētajiem augļiem un aromātiskajām miziņām.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!