Foto: DELFI

Nereti dzirdēts, ka no salātiem jau nevar paēst. Kliedēsim šo mītu, piedāvājot sātīgu silto salātu recepti, bet tie itin labi ies pie dūšas arī auksti. Ar sastāvdaļām droši drīkst variēt, pievienojot, piemēram, marinētus gurķus vai šampinjonus, bet bulguru aizstājot ar kvinoju vai kuskusu.

40Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.vistas fileja4 ĒKsojas mērce200 gbulgurs3 saujasrukola2 saujasspināti1 gab.paprika2 gab.tomāti1 gab.gurķis1 gab.sarkanais sīpols pēc garšasķirbju sēklas pēc garšasvalrieksti2 gab.laimi pēc garšasolīveļļa1 ĒKDižonas sinepes pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos, apslaka ar sojas mērci un pipariem, visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī iemarinēties.

2

Pēc norādījumiem uz iepakojuma pagatavo bulguru. Ja iepakojums pazudis, norādes ūdens proporcijai lūko šeit. Kamēr tas vārās, lielā bļodā kārto rukolu un spinātu lapas vai arī gatavo salātu maisījumu.

3

Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas un valriekstus. Ņem vērā, ka tas jādara atsevišķi, jo ķirbju sēklas būs gatavas daudz ātrāk – kad tās sāk sprakšķēt, ņem nost no pannas.

4
Bļodā pievieno smalki sagrieztus dārzeņus – papriku, tomātus, gurķi un sarkanos sīpolus.
Foto: DELFI
5

Gatavo mērci – krūzītē izspiež no laimiem sulu, pievieno Dižonas sinepes, olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas. Visu rūpīgi sajauc.

6

No ledusskapja izņem vistas filejas gabaliņus un apcep uz pannas sakarsētā eļļā.

7

Kad vista gatava, to liek salātu bļodā, visu pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem un ķirbju sēklām.

Foto: DELFI
8

Visu samaisa un noliek malā apmēram uz 20 minūtēm, lai garšas savelkas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!