Foto: DELFI
Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.
40Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 ĒKeļļa cepšanai1 sīpols0.5 neliels kāposts2 burkāni1 pētersīļa sakne4 kartupeļi neliels kabacis2 tomāti1 bundžiņa konservētu pupiņu pēc garšasmalti melnie pipari1 TKcukurs pēc garšassāls150 mlūdens kapāti zaļumi pasniegšanai skābs krējums pasniegšanai FRIKADELĒM:600 gmaltā gaļa3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sasmalcina. Burkānus, kartupeļus, kabaci un pētersīļa sakni nomizo un sagriež kubiņos. Zaļumus sakapā. Tomātus un kāpostu arī sagriež kubiņos.

2

Padoms: lai darbi ritētu raitāk, iesaisti procesā visus ģimenes locekļus.

3

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, kad tie ir caurspīdīgi, pievieno kāpostus, cep 2-3 minūtes, tad pievieno burkānus un turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl 3-4 minūtes. Tad pievieno kartupeļus, kabačus, pārlej visu ar verdošu ūdeni, uzliek katliņam vāku un sautē 10 minūtes.

4

Pa to laiku sagatvo frikadeles, pievienojot gaļai uz smalkās rīves sarīvētus vai caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli un samīca, līdz iegūta viendabīga, labi veidojama masa. Veido frikadeles.

5

Pievieno katliņa saturam sāli, cukuru, piparus, tomātus un iemaisa.

6

Ieteikums: es pievienoju sautējumam arī 1/2 TK karija pulvera, kas piešķīra tam vēl tīkamākas garšu nianses, bet klasisku vērtību cienītāji šo soli droši var izlaist.

7

Tad pa pievieno un uzmanīgi iecilā sautējumā frikadeles, lai tās neizšķīstu. Kad visas frikadeles ir katlā, kā pēdējās pievieno pupiņas, kam noliets šķidrums, un arī iemaisa sautējumā. Uzliek vāku un uz nelielas liesmas sutina visu vēl aptuveni 5 minūtes. Nogriež liesmu.

Foto: DELFI
8

Liek sautējumu bļodiņās, pievieno krējumu, zaļumus un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!