Foto: Privātais arhīvs
"Pavisam vienkārša, garšīga un pat viegli sātīga veģetārā zupa vakariņām," tā par savu recepti stāsta tās autore Marta Bērziņa. Viņa konkursam piedāvā bagātīgu dārzeņu zupu ar diviem sieriem – kausēto sieru un Krievijas sieru, kas karstajā zupā patīkami izkūst.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 puravs3 lieli kartupeļi1 burkāns200 gsaldētas zaļās pupiņas1 neliels ziedkāposts1 lauru lapa melnie pipari (veseli)1 dārzeņu buljona kubiņš1 paciņa kausētais siers100 gKrievijas siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Puravu sagriež gabaliņos. Ņem lielu katlu, ielej tajā drusciņu eļļas, saber pāris piparu graudus, lauru lapu un pa virsu ber puravu gabaliņus. Visu apcep pāris minūtes, lai no katliņa paceltos piparu un lauru lapas smarža.

2

Pēc tam katlā ber gabaliņos sagrieztu burkānu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Visu pārlej ar aptuveni diviem litriem karsta ūdens. Buljona kubiņu saberzē un pieber zupai. Visu vāra aptuveni 10 minūtes.

3

Pēc tam zupai pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu. Vāra vēl 10 minūtes.

4

Kad tas izdarīts, pievieno saldētās zaļās pupiņas, visu apvāra piecas minūtes.

5

Pēc tam zupai pievieno kausēto sieru, kārtīgi apmaisa un ļauj vārīties vēl divas minūtes. Kad zupa gatava, izslēdz plīti.

Zupu pasniedz šķīvjos vai bļodiņās, trauka apakšā ieberot sarīvēto sieru. Pa virsu lej karsto zupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!