70Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
225 gbīdelēti kviešu milti115 gsarīvēts sviests90 gcukurs300 gmizoti, plānās šķēlēs sagriezti āboli200 gsvaigas vai saldētas mellenes
Sagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2
Sviestam pievieno miltus, cukuru un saberz ar rokām drumstalas.
3
Ņem aptuveni 20 cm diametra cepamo pannu, pusi no drumstalām ieliec tajā un vienkārši izlīdzini tās, piespiežot pie pannas dibena. Liec cepeškrāsnī un cep 12 minūtes.
4
Pa to laiku sagatavo ābolus, pievieno mellenes un sajauc ar 3 ēdamkarotēm cukura.
5
Izklāj uz izceptās kūkas apakšiņas un pārber ar atlikušajām drumstalām, liec cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūna. Ļauj atdzist.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit